Geld stinkt niet

Post Image

De Amerikaanse kunstenaar Mike Bouchet staat bekend om zijn gedurfde, multidisciplinaire werken welke een beroep doen op de realiteit en de hedendaagse cultuur van consumenten. Hij heeft onlangs een kunstobject geproduceerd dat je laat nadenken over het Amerikaanse kapitalisme. Met een ode aan hebzucht, materialisme en macht, presenteert Tender iets ongrijpbaars; de geur van een Amerikaans dollarbiljet.

Een Amerikaans dollarbiljet legt een grote reis af tijdens zijn leven en zorgt met zijn zeer herkenbare geur voor een scala aan associaties. Er bestaan verschillende nuances binnen deze geur: van stug en vers gedrukt tot warm en versleten. Bouchet verspreidt deze geur in een open en lege galerij, waardoor er een onverwachte zintuiglijke ervaring ontstaat.

Air Aroma heeft samen met Marlborough Chelsea deze geur ontwikkeld. De geur zorgt ervoor dat er een subtiele sfeer wordt verspreid door de gehele ruimte.
Om deze geur te ontwikkelen, bestudeerde Marc vom Ende vele maanden de typische geur om deze tot in de puntjes te perfectioneren. Hij heeft zelfs chemische extracten uit geperste biljetten gebruikt. De ingrediënten bestaan uit: katoen, linnen en inkt. Daarnaast zijn er zo’n 100 andere vluchtige organische stoffen gebruikt zoals leer, metaal, zout en zweet.

Tender vindt plaats van 19 januari tot en met 25 februari in Marlborough Chelsea Gallery in Chelsea, New York City. Helaas is dit niet om de hoek. Mocht U in de gelegenheid zijn om dit zelf te ervaren, schroom niet om langs te komen. Meer informatie over de kunstenaar is hier te vinden: http://marlboroughchelsea.com

Reacties

Wij stellen uw opmerkingen op prijs, spam of beledigende opmerkingen worden niet getolereerd.

Er zijn nog geen reacties.

Bericht reactie